Esittelyssä Hämeentien sydän, Väinö Kallio

Tervetuloa Väinö!

Väinö avasi ovensa keväällä. Väinössä asustelee meidän Kennolaisten lisäksi myös tapahtumaravintola Väinö Kallio. Väinö Kallio on tilassa, jossa toimi entisajan Elannon palkkakonttori. Tila on suojeltu, joten ravintola on historiaa ja tyyliä kunnioittava. Myös vanha holvi on tallella, mutta siellä ei enää säilytetä kasoittain kahisevaa, vaan jotain ihan muuta.

Ravintolaan sisään astuminen tuntuu erikoiselta. Kylmä marmori kajahtaa kenkien alla, riippuen toki kulkijan koroista, ja ilmassa on odottava tunnelma. Palkkakonttorista on aikoinaan tehty hyvin näyttävä, täällä sopi Isonkihon jakaa pyhärahat työväelle. Tilalla haettiin selvästi jotain mahtipohtisuutta, se toimi ja toimii edelleen. Paikka on niin käsittämättömän upea, että sitä oikein nöyrtyy, kun sinne astuu. Se on varmasti tehnyt vaikutuksen myös entisaikoina.

Miten Väinö K pärjää tänään?

Historia on ollut kirjava. Miten muutos ravintolaksi on onnistunut?

Yksinkertaisesti, Väinö on voittanut sydämet. Meiltä Kenno Loungesta virtaa lounasaikaan ihmisiä Väinön puolelle syömään. Lounaan lisäksi Väinöön on tutustunut tapahtumia järjestävät magnaatit, upeat morsiamet ja osaavat assistentit.

Yksi tapahtumia suunnitteleva yritys on Copenhagen Economics. Asiantuntijoilta kuulostavat ammattilaiset ovat Kenno Lounge Hämeentielle äskettäin rantautuneita liikkeenjohdon konsultteja. Väinössä nämä kovanluokantekijät käyvät viikoittain syömässä. He myös järjestivät toimistonsa avajaiset Väinössä vähän aikaa sitten. Konsultit ovat nyt siirtäneet kaikki asiakastapahtumat Väinö K:hon. Heidän mielestä tila, ruoka ja kätevä lokaatio tekivät päätöksestä helpon.

Myös Ryhmä Creative, meille pesiytynyt mainostoimisto, on käynyt testaamassa Väinön. “Väinö on sisustukseltaan erityisesti meidän makuumme: näyttävä ja mukavan boheemi” kertoo markkinointikuningatar Reeta. Parasta heille kuitenkin on ollut palvelun nopeus ja helppous sekä tietysti hyvä ruoka, joka yllättää positiivisesti päivä päivältä. Siellä kuulemma kuunnellaan palautetta ja lounas on päivä päivältä parempaa.

Lounasta ja brunssia Väinössä tarjoillaan klo 11-15 maanantaista sunnuntaihin, menut löydät kätevästi heidän verkkosivuiltaan. Näiden lisäksi Väinön tarjoilusta löytyy paljon muutakin kuten virvokkeita ja oman paahtimon kahvia, jonka voi nauttia paikan päällä tai ottaa mukaan, mikäli sattuu olemaan kiire takaisin töiden pariin.

Ruokasalin lisäksi Väinöstä löytyy 10 erilaista kabinettia ja salin alapuolelta 14 hengen salakapakka, johon voit viedä omat iloiset ystäväsi. Julkisia tapahtumia, siis illanviettoja ja juhlia, Väinö Kalliossa järjestetään säännöllisesti, seuraamalla heitä Facebookissa pysyt hyvin kärryillä kaikista tapahtumista. Jos olet siis drinkkiä, hyvää ruokaa tai viihdettä vailla, suuntaa Väinöön! Väinö on herrasmies ja aina hyvällä tuulella!