Haussa uusi toimisto? Tässä 5 asiaa, jotka kannattaa huomioida

Uusi vuosi, uusi toimisto? Vuoden vaihtuessa moni yritys kääntää katseen kohti uusia toimitiloja. Toimistoa hankkiessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, jotta uudet tilat palvelevat yrityksen toimintaa mahdollisimman tehokkaasti. Listasimme alle 5 asiaa, jotka kannattaa huomioida uuden toimiston etsinnässä.

1. Tarkista vuokrasuhteen kesto ja irtisanomisaika

Ensimmäisenä kannattaa tarkistaa, minkälaisilla ehdoilla vuokrasopimus solmitaan. Moni on tottunut määräaikaisiin ja toistaiseksi voimassa oleviin sopimuksiin. Talouselämän mukaan liikehuoneistojen vuokrauksessa käytetään kuitenkin usein sekamuotoisia sopimuksia, jotka saattavat jättää tulkitsemisen varaa. 

Varmista, mikä vuokrasuhteen kesto ja irtisanomisaika on. Jos sopimuksessa on määräaikaisuutta, selvitä, onko sopimus mahdollista irtisanoa määräaikaisen kauden loppuun. Kennolla emme halua, että joudut sitoutumaan yhteen paikkaan pitkäksi aikaa, joten suosimme joustavia vuokrasopimuksia.

2. Mieti, mitä investointeja tarvitset toimitilan lisäksi

Moni vertailee toimistoja neliöhinnan perusteella, mutta neliöt eivät yksinään kerro, mitä kaikkea uusi toimisto yrityksellesi kustantaa. Mieti niitä investointeja, joita yrityksesi tarvitsee jatkaakseen toimintaansa uudessa tilassa. Esimerkkejä näistä ovat siivous, kalustus, neuvotteluhuoneet ja valokuitu. Mitkä palvelut kuuluvat vuokrasopimukseen? Mitkä taas jäävät yrityksesi harteille?

Uusi toimisto uudeksi vuodeksi - Kenno Lounge
Kenno Loungessa neuvotteluhuoneet kuuluvat vuokran hintaan, eikä niistä tarvitse maksaa erikseen. Koko palvelupaketti löytyy täältä.

Kun mietit vuokraa mahdollisten investointien näkökulmasta, vältät yllättävät kulut toimiston hankinnan jälkeen. Joissain toimitiloissa jopa käytön perusteella muodostuvat kulut, kuten sähkö ja vesi, jäävät omakustanteisiksi. Kenno Lounge taas käyttää all inclusive -hintaa, joka sisältää kaikki talon palvelut – mukaan lukien neuvotteluhuoneet. Lue lisää Kennon palvelupaketista täältä.

3. Valitse tilat, joissa voit keskittyä olennaiseen

Mieti, kuinka uusi toimisto tukee tehokasta ajankäyttöä yrityksesi sisällä. Varsinkin pienelle tiimille on tärkeää, että tilat antavat rahkeet keskittyä olennaiseen, eli oman bisneksen pyörittämiseen. Haluatko käyttää aikaa printterien säätämiseen tai kahvin tilaamiseen, vai saavutko mielummin valmiiseen pöytään?

Me Kenno Loungella haluamme, että pystyt keskittymään olennaiseen. Saat meillä käyttöösi mm. tulostimen, skannerin ja kopiokoneen sekä kahvi- ja teetarjoilut, jotka auttavat säästämään arvokasta työaikaa.

4. Ota huomioon tiimin kasvu 

Yrityksesi nykyinen koko on tärkeä valintakriteeri toimistolle, mutta huomioi myös mahdollinen kasvu tulevaisuudessa. Uusi toimisto on lähtökohtaisesti pitkäaikainen ratkaisu. Pidä huoli, että tiimillä on tilaa myös muutaman rekrytoinnin jälkeen.

Parhaimmillaan toimitilat joustavat yritysten tarpeiden muuttuessa. Esimerkiksi Hämeentiellä on mahdollisuus ketjuttaa pienempiä työhuoneita yhteen, jos tilantarve kasvaa toimistohotelliin muuttamisen jälkeen. Näin et maksa turhasta tilasta tiimin ollessa pieni, mutta voit helposti laajentua kasvun sitä vaatiessa!

Uusi toimisto uudelle vuodelle - Kenno Lounge
Kenno Loungen ketjutettavat työhuoneet tekevät laajentamisesta helppoa, kun tiimin koko kasvaa.

5. Valitse oikea sijainti

Toimiston sijainti on luonnollisesti tärkeä valintakriteeri. Mieti uutta sijaintia työntekijöiden näkökulmasta. Ota huomioon esimerkiksi työmatkat, alueen viihtyvyys ja palvelut. Minkälaisia lounasravintoloita alueella on? Onko toimistolle helppo saapua?

Pidä myös mielessä, että valitsemasi sijainti kertoo yrityksestäsi asiakkaille ja sidosryhmille. Mitä haluat viestiä sijainnilla? Jos esimerkiksi kutsut asiakkaita usein toimistolle, on sijainnin hyvä olla keskeinen. Trendikäs naapurusto voi taas auttaa rakentamaan tarinaa brändisi ympärille.

Kenno Loungen toimistohotellien sijainnit ovat aina keskeisiä. Helsingissä coworking-tiloja löytyy esimerkiksi historialliselta Hämeentieltä ja trendikkäältä Bulevardilta. Turussa Kenno Lounge sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien varrella Nereis Business Gardenissa.


Viekö uusi vuosi yrityksesi toimistohotelliin? Kenno Loungen all inclusive -tiloista löydät niin yksittäiset työpöydät kuin kokonaiset työhuoneet. Kaikki talon palvelut sisältyvät aina vuokran hintaan. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.

Ensimmäinen kuva: Loook Industries