#StoriesfromKenno – Kuinka Kenno Lounge sai alkunsa?

“Tärkeintä Kenno Loungessa on rento fiilis, asiakasystävällisyys ja tilojen toimivuus, joilla yritys myös erottautuu muista toimistohotelleista.”

Kuinka kaikki sai alkunsa?

Kenno Loungen yrittäjät Marisa ja Ilkka olivat tunteneet jo pitkään, kun reilu viisi vuotta sitten kuulumisten vaihdon yhteydessä huomattiin yhteinen tarve omille toimistotiloille. Molemmat tekivät töitä kotoa käsin, Marisa osittain myös kirjanpitäjän luona. Yksin toimistotilojen hankkiminen ei kuitenkaan vaikuttanut järkevältä, joten aikomus oli laittaa hynttyyt yhteen muutaman muun yrittäjäkaverin kanssa. Pursimiehenkadulla sattui silloin olemaan liikehuoneisto vuokralaisia vailla, mutta 150 neliön tilat olivat hieman liikaa muutamalle hengelle. Huoneisto vaikutti kuitenkin täydelliseltä toimistotiloille, jolloin syntyi idea palvelukokonaisuudesta, joka tarjoaisi puitteet muille samojen ongelmien kanssa painiville. Ideointi kehittyi pian suunnitteluksi ja konseptoinniksi. “Moni asia tuntui loksahtavan paikoilleen ja pian yritys olikin jo pystyssä“, Marisa kertoo. Pursimiehenkadun liikehuoneisto uudistettiin sellaiseksi toimintaympäristöksi, jossa olisi mukava itsekin tehdä töitä. Puolen vuoden sisällä ensimmäinen Kenno Lounge Pursimiehenkadulla oli täyttynyt liiketiloja kaipaavista yrittäjistä ja tällä hetkellä toimistohotellin asiakkaana on noin nelisenkymmentä 1-10 henkilön yritystä.

Miksi juuri Kenno Lounge?

Yrityksen nimi on saanut inspiraationsa mehiläisten hunajakennosta – täydellisen toimivasta työyhteisöstä. Lounge taas viittaa ympäristön rentouteen ja Kenno Loungen toimistotiloista löytyykin myös lounge-tyyppisiä tiloja, joissa asiakkaat voivat sosialisoida keskenään. Kuusikulmainen kennomuoto ja keltainen väri toistuvat kaikissa Kenno Loungen toimistoympäristöissä. Tunnusmerkiksi ovat nousseet myös isot keltaiset nojatuolit, jotka vastaanottavat vieraat jokaisen Kenno Loungen aulassa. Tärkeintä Kenno Loungessa kuitenkin on rento fiilis, asiakasystävällisyys ja tilojen toimivuus, joilla yritys myös erottautuu muista toimistohotelleista.

 

Miltä Kenno Loungen tulevaisuus näyttää?

Viiden vuoden toimintansa aikana Kenno Lounge on laajentanut toimintaansa ensimmäisestä liikehuoneistosta viiteen toimitilaan, joista neljä sijaitsee Helsingissä ja yksi Turussa. Huhtikuussa avautuu kuudes toimipiste Helsingin Kallioon, osuuskauppa Elannon entiseen pääkonttoriin. Väinö Kallion perinteikkäisiin tiloihin on tulossa sekä toimistokokonaisuuksia että tapahtumatiloja. Matka ei ole sujunut kuitenkaan täysin ongelmitta ja mukaan on mahtunut myös yllätyksiä ja pari vesivahinkoakin. “Kaikki vastoinkäymiset on kuitenkin saatu voitettua ja käännettyä positiivisen puolelle. Emme malta odottaa, että koko maailma näkee ja kokee Väinön magian!”, Marisa hehkuttaa. Laajentuminen ei suinkaan lopu Väinöön, sillä suunnitteilla on jo muitakin mahtavia uusia kohteita.