Mieti, millaisessa ympäristössä tapaat asiakkaasi – Wow-efektiä etsimässä

Kenno Lounge Bulevardin naapurissa voi pian virittäytyä pohjoisen tunnelmaan, kun Lapland Hotels Bulevardi avaa ovensa kesän 2018 lopulla. Perheyrityksen uusi kaupunkihotelli on jatkumoa pari vuotta sitten valmistuneille Tampereen ja Oulun hotelleille. “Halusimme tuoda Lapin mystiikkaa ja tunnelmaa kaupunkiin, mutta uudella modernilla tavalla”, kuvailee Lapland Hotelsin kaupunkihotellien aluejohtaja Leena Turunen. Pohjoisessa Lapland Hotels on toiminut menestyksekkäästi jo yli 50 vuotta ja onkin siellä varsin tunnettu, erityisesti ulkomaalaisten matkaajien keskuudessa.

Työmaan viereisessä rakennuksessa sijaitseva toimistohotelli on ollut täydellinen ratkaisu syyskuusta asti Kenno Loungessa viihtyneelle Lapland Hotelsille. “Sijainti on meille ihanteellinen ja kokoustilat mahdollistavat hyvin myös työhaastatteluiden pitämisen”, Leena kertoo. “Kyllä sillä on merkitystä, millaisessa ympäristössä tapaat asiakkaasi. Tänne mielellään kutsuu vieraita kylään”, jatkaa Leena.

Tilojen elämyksellisyys on erityisen tärkeää myös Lapland Hotelsille. “Meillä elämyksellisyys tuodaan asiakkaalle kaikkien aistien kautta. Tarjoamme asiakkaillemme aitoja elämyksiä, joka meille tarkoittaa esimerkiksi ruokaa, musiikkia, vastaanottovirkailijan hymyä tai huoneidemme materiaalivalintoja”, Leena kertoo. Aidot maut, äänet ja tuoksut henkivät kaikki Lapin mystiikkaa. Hotellien ravintoloiden ruokamaailma rakennetaan käyttäen aitoja pohjoisen raaka-aineita ja hotelleja varta vasten valmistetut astiat ovat suomalaisen muotoilijan Anu Pentikin käsialaa. “Meidän juuret on siellä syvällä ja me tunnetaan sieltä kaikki tuottajat ja tekijät, jolloin meidän raaka-aineet tulee suoraan sieltä alkulähteeltä”, Leena kertoo. Modernia mystiikkaa on nähtävissä myös uuden hotellin työmaa-aitaan maalatussa Jussi TwoSevenin graffititeoksessa.

Yritys on luottavainen myös tulevaisuuden suhteen ja Suomi nähdään maailmalla vetovoimaisena matkailukohteena. Ulkomaille laajentuminen ei ole kuitenkaan ihan vielä tähtäimessä. “Ei nyt ihan heti ensimmäisenä, mutta Lappihan on vähän suhteellinen käsite, että mihin se loppuu”, avaa Leena.