Mitä yhteistä on jääkiekkojoukkueella ja toimistohotellilla?

Jääkiekon maailmasta tuttu Juhani Tamminen on myös kennolainen. Mitä mieltä kiekkolegenda on elämästä toimistohotellissa?

“Vaikea kuvitella parempaa paikkaa”

Tammisen johtama Eurotam Oy on koulutusyhtiö, joka kutsuu Kenno Lounge Turkua kodikseen. “Vaikka olen urheilumaailmasta tuttu, harva tietää, että olen itse asiassa valmistunut liikunnan opettajaksi Helsingin yliopistosta 1973. Auskultoin heti 1974, joten liikunnan vanhemman lehtorin pätevyys löytyy”, Tamminen kertoo. Eurotam Oy:n puikoissa hän järjestää koulutustilaisuuksia ympäri Suomea. Työkuvaansa Tamminen kuvailee osuvasti sanalla “yritysvalmennus”.

Kun auto ei ole tien päällä, valmentaja viihtyy hyvin Kennossa. Toimistohotelli on tukenut bisnestä erityisesti sijainnillaan ja vieraiden viihdyttämisen osalta. “Tänne on helppo kutsua asiakkaita. Briiffaukset sujuvat avokonttorin työpöydän ääressä, ja tarvittaessa rauhaa saa neukkarista”, Tamminen summaa. Sijainti keskustan näyttävässä Nereis Business Gardenissa saa myös paljon kiitosta. “Kerron aina ulkopaikkakunnalta tuleville vieraille, että tätä ette voi missata. Tämä ei jää näkemättä, kun ajatte Turkuun”, Tamminen naurahtaa.

Toimistohotellin yhteisö on kuin jääkiekkojoukkue

Miltä coworking-kulttuuri maistuu pitkän urheilu-uran rinnalla? Tamminen löytää molemmista maailmoista yhteisen tekijän: yhteisöllisyyden. “Joukkuepelaajana se ei jäänyt huomaamatta. Eihän minusta olisi maajoukkueen kapteenia tullut, ellen ymmärtäisi sitä lisäarvoa, joka tällaisesta porukasta tulee”, hän kertoo. Toimistohotellin muut työntekijät ovat ikään kuin omia tiimiläisiä: paikat jaetaan samasta veneestä ja vertaistukea annetaan tarvittaessa kahvikoneen ääressä.

Tamminen on uniikissa asemassa, sillä hän on päässyt seuraamaan Kennon joukkueen kasvua aitiopaikalta. Kun ura kennolaisena alkoi, vasta avatun toimistohotellin seinät humisivat tyhjyyttä. Nyt kennolaisia porisee Turussa jo toistakymmentä. “Pidän huolta siitä, että käyn henkilökohtaisesti jututtamassa jokaista uutta tulokasta”, valmentaja kertoo.

Entä mitä mieltä Tamminen on coworking-työskentelyn tulevaisuudesta? “Tiedän omasta kokemuksestani, että Suomi on täynnä pienyrittäjiä. Jokainen järkevä yrittäjä miettii kustannuksiaan. Kannattaako oma tila vuokrata vai mennä toimistohotelliin? Minun osaltani ratkaisu oli hyvin selkeä”, hän kertoo. Tamminen uskoo, että kun tietoisuus coworking-kulttuurista leviää, Kennon joukkue tulee kasvamaan yhä entisestään.

Kenno pysyy tukikohtana myös jatkossa

Reissujen päättyessä Kennon tiimi odottaa Turussa — ja hyvä näin, Tamminen kertoo. “Kenno on osannut tuoda toimistohotelliin omanlaistaan tyylikkyyttä. Kun miettii tätä pakettia aina kahvikoneesta parkkipaikkaan ja aulapalvelijaan, se vain toimii”, hän kiteyttää. Inspiroivaa tiimiä unohtamatta, tietenkin.

Kiinnostuitko? Kurkkaa Kenno Lounge Turun tiloihin täältä!