Mitkä ovat toimistohotellin hyödyt isoille yrityksille?

Kun coworking-tilat ilmestyivät Suomen kartalle ensimmäistä kertaa, oli selvää, kenelle ne kuuluivat: yrittäjille ja freelancereille. Toiminimille, joilla ei ollut toimitiloja omasta takaa. Vuosien saatossa tilanne on kuitenkin muuttunut. Yhteiset pöydät ovat alkaneet täyttymään uudella asiakaskunnalla: suurilla yrityksillä. Mistä tämä muutos johtuu? Mitä toimistohotelli tarjoaa niille, joilta toimisto jo löytyy?

1. Joustavuutta työntekoon

Toimistohotelli vastaa uusiin tarpeisiin, joita työntekijöillä ei ollut parikymmentä vuotta sitten. Työelämä on murroksessa; työ on pirstaloitunut suurista kokonaisuuksista pieniin projekteihin ja vaihtuviin asiakkuuksiin. Toimistohotelli voi tuoda työntekijän sinne, mihin muuttuvat tarpeet milloinkin vaativat – esimerkiksi asiakkaan luo. Autoissa vietetty aika säästyy ja työntekijä pääsee helpommalla.

Haastattelimme hiljattain Satokausikalenterin Natalia Salmelaa ja Samuli Karjulaa, jotka myös painottivat toimistohotellin antamaa joustavuutta suurten yritysten näkökulmasta. “Mietitään vaikka, että työntekijällä menee 2 tuntia päivässä työmatkoihin. Mitä, jos työpaikan tuo toimistohotellin avulla lähemmäs työntekijää? Mihin kaikkeen muuhun työntekijä pystyy sen ajan käyttämään?”, Natalia huomauttaa.

2. Tuottavampia etätyöntekijöitä

Asiantuntijatyö ei enää katso fyysistä paikkaa, ja monessa yrityksessä etätyö onkin jo arkipäivää. Mutta onko etätyön pakko tapahtua juuri kotona? Mitä jos työntekijöille tarjottaisiin toista vaihtoehtoa, kuten coworking-tiloja?

Etäpäivän siirtäminen toimistohotelliin saattaa parantaa työn tuottavuutta ja työntekijän mielialaa. Deskmagin vuonna 2018 toteutettuun kyselyyn vastanneista 74% oli huomannut oman tehokkuuden kasvaneen coworking-tiloihin siirtymisen myötä. Selitys tähän kasvuun ei ole monimutkainen: coworking-tilat ovat täynnä innostuneita yrittäjiä ja suuria ideoita, joiden läheisyydessä omakin luovuus alkaa herkästi kukkimaan.

3. Suurten investointien välttämistä

Uudet toimitilat ovat iso investointi, josta ei nopeasti pääse pakoon. Toimistohotelli tarjoaa joustavan vaihtoehdon laajentamisesta kiinnostuneille. Vuokrasopimukset ovat verrattain lyhyitä ja mukautuvat tilanteen vaatiessa. Jos tarve ylimääräiselle työtilalle päättyy kokonaan, ei tiloista lähtö vaadi suuria toimenpiteitä.

Toimistohotelli ei ainoastaan vähennä investoinnin sitovuutta, vaan myös niiden määrää. Harvoin pelkät tyhjät neliöt vastaavat yritysten tarpeisiin, vaan mukaan on laskettava kalusteet, palvelut ja muut lisämausteet. Toimistohotellissa valtaosa tulee vuokran mukana. Kennon all inclusive -talossa työntekijä voi kävellä täysin valmiiseen pöytään.


Kenno Loungen palveluihin sisältyy mm. neuvotteluhuoneiden rajaton käyttö.

4. Helppoa laajennusta uusille alueille

Toimistohotelli voi myös viedä liiketoiminnan uudelle alueelle. Jyväskyläläinen yritys voi esimerkiksi vuokrata työpöydän Helsingistä ja rekrytoida sen ääreen paikallisen osaajan, tai vaihtoehtoisesti lähettää oman tiimiläisen sen täyttäjäksi. Lopputulos: yrityksellä on nyt jalansija Helsingissä, eikä se vaatinut edes uuden toimipisteen avaamista.

Myös tässä, kuten monessa muussakin hyödyssä, avainsana on joustavuus. Toimistohotelliin tulon kynnys on matala, ja tilat joustavat helposti tarpeiden muuttuessa. Yksi helsinkiläinen osaaja voi vaivatta kasvaa viiden hengen tiimiksi, tai tarvittaessa lähteä toimistohotellista kokonaan.

Haluaisitko sinä tai tiimiläisesi testata coworking-tilojamme päivän ajan ilmaiseksi? Lähetä meille vapaamuotoinen viesti, jossa kerrot hieman itsestäsi ja sinulle sopivat päivät työskentelyyn. Kohdepäällikkömme Miia vahvistaa päivän sinulle paluuviestillä ja ottaa sinut vastaan! Lähetä viestisi osoitteeseen: miia@kennolounge.fi