O'Cannin työhuone, Kenno Lounge Bulevardi

Oma työhuone ja inspiroiva Bulevardi auttavat luomaan taidetta

O’Cannin työhuone Kenno Lounge Bulevardilla ei näytä toimistolta – eikä siellä tehdä töitä, ainakaan perinteisessä mielessä. Mistä oikein on kyse? Juttelimme perustaja Okan Ögeturkin kanssa huoneen mielenkiintoisesta tarkoituksesta.

Tunnelmallinen työhuone keskellä toimistohotellin tohinaa

O’Cannin perustaja Okan Ögerturk toivottaa meidät tervetulleeksi Kenno Lounge Bulevardin työhuoneeseensa. Pääsimme ihastelemaan huonetta jo kerran blogissa, mutta sen poikkeuksellisuus toi meidät takaisin. 

Tunnelmavalaistuksessa kylpevä tila on kuin viihtyisä olohuone. Seinää rajaavat soittimet ja upea nahkasohva kutsuu istumaan. Minkälaisia töitä täällä tehdään?

Okanin työhuone, Kenno Lounge Bulevardi
O’Cannin työhuone tuntuu kuin viihtyisältä olohuoneelta.

Kuten monet kennolaiset, Okan on yrittäjä – mutta päivätyö vie Okanin yleensä muiden yritysten tiloihin oman työhuoneen sijasta. O’Cann on graafinen suunnittelutoimisto, jonka Okan perusti vuonna 2014 työskenneltyään pitkään ja kansainvälisesti suunnittelijana. “Olen asiakkailleni eniten hyödyksi paikan päällä – varsinkin, jos johdan tiimiä. Saatan tehdä Kennolla preppaustöitä, mutta työhuone ei ole ensisijaisesti niitä varten,” Okan kertoo.

Jos päivätyö ei ole syy Kennoon saapumiselle, herää kysymys: mitä varten työhuone on hankittu?

Studio vapaa-ajan harrastukselle

Vastaus löytyy Okanin huoneesta: seiniin nojaavat soittimet eivät ole koristeita, vaan syitä työhuoneen olemassaoloon. Tila on nimittäin musiikkistudio. 

O'Cannin työhuone Kennolla on pullollaan instrumentteja
Huonetta pitkin ripotellut instrumentit paljastavat, minkälaisia töitä seinien sisällä tehdään.

“Pari vuotta sitten päätin, että haluan kirjoittaa musiikkia elokuviin, dokumentteihin ja muihin samankaltaisiin tuotantoihin. Uusi harrastus oli sukellus tuntemattomaan. Pistin ensimmäisen studioni pystyyn Ruoholahteen ja aloitin osallistumalla sävellyskilpailuihin. Ensimmäinen positiivinen palaute oli hurjan jännittävä – siitä tajusin, että en ollut aivan harhateillä!”, Okan kertoo.

Okanin harrastus on saanut vauhtia purjeisiinsa. Nykyinen studiotila on lähes viisi kertaa Ruoholahden tilaa suurempi, ja pian itse sävelletty musiikki soi historiallisiin tapahtumiin perustuvassa suomalaisleffassa.

Toimistohotelli luovana työskentelypaikkana

On selvää, että musiikinharrastajana Okan on harvinainen kennolainen. Miten toimistohotelli palvelee luovan alan tekijöitä?

Kenno antaa sävellystyön kaipaamaa vapautta. Kuten muut kennolaiset, myös Okan sai sisustaa työhuoneen oman mielensä mukaan. Muusikko otti mahdollisuudesta kaiken irti.  “Toin jokaisen huonekalun tänne itse. Halusin, että huoneesta tulisi itseni näköinen”, hän kertoo. Myös 24/7-pääsy tiloihin on hurjan tärkeää, sillä sävellystyöt tapahtuvat usein iltoina tai viikonloppuina.

Okanin työhuone on tunnelmavalon valaisema
Valaistus on tärkeä osa Okanin työhuonetta. Muusikko välttää kattolampun käyttöä kaikilla mitoilla.

Sijaintina Kenno Lounge Bulevardi on inspiroiva. Vanha rakennus, korkea katto ja upeat kaari-ikkunat luovat Okanin mielestä juuri oikeanlaista fiilistä. “Vierailta saan yleensä kommentteja siitä, kuinka upea tämä on paikkana”, hän kertoo. Myös lähialueen lounasvalikoima saa kiitosta: kävellen voi lähteä mihin suuntaan tahansa, ja matkalta löytyy aina uutta maisteltavaa.

“Tykkään myös siitä, että Kenno Lounge tuntuu kotoisalta. Tiimiä on helppo lähestyä: en ikinä epäröi laittaa Ilkalle viestiä, jos minulla on kysyttävää”, Okan huomauttaa.

Muusikot, tervetuloa!

Toistaiseksi Okan ei tunne montaa muuta freelancer-muusikkoa, joka majailisi toimistohotellissa. Hänen mielestään ratkaisu on kuitenkin toimiva. “Tässä on kaikki, mitä tarvitsen. Melukaan ei ole ongelma, sillä en ole koskaan saanut valituksia”, hän naurahtaa.

Etsitkö uutta paikkaa luovaan työntekoon? Pitkään täynnä olleesta Kenno Lounge Bulevardista on poikkeuksellisesti vapautumassa kaksi työhuonetta vuodenvaihteessa. Tähän mahdollisuuteen kannattaa tarttua! Ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää.