Tänään Turussa, huomenna Helsingissä — rahkeet joustavaan työntekoon toimistohotellista

Jari Ojasen luotsaama ITpoint on Kenno Loungessa mielenkiintoisessa asemassa: yritys majailee talossa kennolaisena, mutta on yhtä aikaa Kennon oma IT-palveluntarjoaja. Mitä Jari tykkää kaksoisagenttina olemisesta?

Kennon asukista talon omaksi IT-vastaavaksi

ITpoint on perinteinen IT-tukitalo, joka tarjoaa alan palveluja yrityksille. “Tarjoamme kokonaisvaltaisia IT-ratkaisuja. Voimme olla paikalla aina palvelimien toimituksesta valmiin järjestelmän tukemiseen”, Jari kertoo. Yritys on peräisin Turusta ja operoi nykyään myös Helsingissä.

ITpoint muutti Kenno Lounge Turkuun jo silloin, kun toimistohotelli vihittiin ensimmäistä kertaa käyttöön. Jari siirtyi coworking-tiloihin omalta kotitoimistolta. “Halusin vetää selkeämmän rajan työn ja vapaa-ajan välille”, hän kertoo. Jari kaipasi myös tiloja, joihin kutsua asiakkaat käymään. Oma kotisohva ei tuntunut siihen sopivalta ratkaisulta.

Pian muuton jälkeen Kenno Lounge lähestyi Jaria mahdollisena asiakkaana. Niinpä ITpointista tuli sekä kennolainen että Kennon palveluntarjoaja. Jari toimittaa langattomat verkot ja tulostimet Kennon eri kohteisiin. Työt kuljettavat häntä toimistohotellien välillä, niin Turussa sekä Helsingissä.

Jari työn touhussa Kenno Lounge Turussa.

Joustavuus ja yhteisöllisyys ovat coworking-tilojen parhaita antimia

Toimistohotellin tarjoama joustavuus on ITpointille tärkeää. Jari ei ole yhdessä paikassa pitkään. Työ vie asiakkaille: joskus Naantaliin, toiste taas Helsinkiin. “Kennolla olen paikan päällä noin kaksi päivää viikossa”, Jari arvioi. Kenno Lounge Turun sijainti keskeisessä Nereis Business Gardenissa varmistaa sen, että Jarin matka valtatielle ei ole koskaan pitkä. Kun työt vetävät Helsinkiin, Jari pystyy tekemään loppupäivän hommia coworking-tiloissa Hämeentiellä tai Bulevardilla.

Jari on harvinainen kennolainen, sillä hän hyppii toimistohotellista toiseen. Onko Jari huomannut eroja Kenno Loungen eri lokaatioiden välillä? “En mitään suuria. Kaikkialla töitä tekee yhtä mieluusti,” hän kertoo. Jari kuitenkin huomauttaa, että tyyliltään tilat eroavat toisistaan — erityisesti Hämeentien historialliset puitteet tuovat kivaa vaihtelua arkiseen puuhasteluun.

“Kennon yhteisöllisyys on myös mainitsemisen arvoista. Aamukahvin yhteydessä pääsee aina rupattelemaan muiden yritysten kanssa”, Jari kertoo. “Toisaalta, kun tarvitsen yksityisyyttä, voin yksinkertaisesti vetää oman työhuoneen oven kiinni.” Toimistohotellin seinien sisältä on löytynyt jopa uusia asiakkuuksia. Kennon yhteisö on tiivis: Jari on huomannut, että kennolaiset saattavat herkästi suositella toisiaan myös omille tutuilleen.

Uudet mahdollisuudet kohdataan Kennon seinien sisällä

Minkälaista tulevaisuutta Jari povaa ITpointille? Lisää hommia Kennon seinien sisällä. ITpointista tuli maaliskuun alussa Turun alueen ainoa Telian yritysmyyjä. Jännittävä uusi käänne lupaa lisää asiakkuuksia. “Uudet henkilöstöpalkkaukset ovat aivan kulman takana”, Jari kertoo. “Hienoahan Kenolla on se, että uusi työntekijä voi aloittaa vaikka Helsingissä. Sieltä on helppo matkustaa Turkuun kerran viikossa — sen voin omasta kokemuksestani sanoa.”