Miksi muutto omista tiloista toimistohotelliin kannattaa?

Mainostoimisto Smoy on 40-vuotisen historiansa aikana kulkenut pitkän taipaleen suomalaisessa markkinointiviestintäkentässä – ja lopulta myös kennolaisiksi. Matka on opettanut muun muassa sen, minkälaiset toimitilat palvelevat luovaa tiimiä parhaiten. Juttelimme toimitusjohtaja Maria Blombergin kanssa Smoyn tarinasta ja siitä, mitä oppeja toimistolla on tarjota muille pk-yrityksille.

Suoramarkkinoinnin asiantuntijasta täyden palvelun mainostoimistoksi

Smoy perustettiin vuonna 1980 Suomen ensimmäiseksi suoramarkkinointiin erikoistuneeksi mainostoimistoksi. Yrityksen alkumetreillä asiakaskunta koostui mm. lehtitaloista ja kirjakerhoista, joille suunniteltiin painettuja suorakampanjoita. Myöhemmin asiakaskunta laajentui, ja Marian tullessa mukaan 16 vuotta sitten Smoyssa suunniteltiin markkinointia monipuolisesti kaikkiin mediakanaviin.

Digitaalisen kehityksen kourissa Smoy on jatkanut kehittymistään. Tänä päivänä työt vaihtelevat brändimarkkinoinnista SEM:iin ja someen. Oma erikoisosaaminen löytyy edelleen pakasta, joskin uudella nimellä: asiakkuusmarkkinointi.

Toimistorutiinien pyörittäminen pois omilta harteilta

Smoy majailee nykyään Kenno Lounge Hämeentiellä. Yrityksen pitkään historiaan on mahtunut monia toimitila-lokaatioita Helsingin keskustassa. Kun coworking-kulttuuri alkoi nostamaan päätään, Maria mietti, että yhteisöllinen toimitilaratkaisu voisi tuoda Smoylle uusia toimintamalleja ja lisää verkostoitumista.

“Oma työpöytäni alkoi olemaan täynnä: harteillani oli asiakashankinnan, hallinnon ja projektien pyörityksen lisäksi toimiston vessapaperit, kahvit, tulostin ja muut juoksevat asiat. Tulin siihen tulokseen, että jotain oli karsittava. Tykkäsin myös ajatuksesta, että hankkisimme 10-henkisen tiimin ympärille lisää inspiraatiota ja elämää”, Maria kertoo.

Syyskuussa tie vei Kenno Lounge Hämeentielle. Väliin mahtui myös toinen coworking-yhteisö, jossa Smoy vietti kolme vuotta. Mitä taival modernissa toimistohotellissa on opettanut?

Kallio yllättää ja yksityisyyttä saa tarvittaessa

Smoylaiset ovat viihtyneet Hämeentiellä erityisesti sen takia, että elämää on saatu ympärille sopivasti. Aikaisemmassa toimistohotellissa sitä oli ehkä jo liikaa. “Kennossa olemme löytäneet hyvän tasapainon yksityisyyden ja yhteisön väliltä. Saamme omaa rauhaa omassa työhuoneessa, mutta kahvikupin ääreen saa aina seuraa keittiöstä.”, Maria kertoo.

Sijainti Kalliossa nousee esiin toisena Kennon valttikorttina. Kantakaupungista muuttanut tiimi ei tiennyt, mitä odottaa uudelta lokaatiolta. Viime kädessä yllätys oli positiivinen. Kulkuyhteydet keskustaan ja itään pelittävät. Alueelta löytyy runsaasti inspiraatiota ja lounastarjoamaa. Ehkä parasta on kuitenkin Kennon historiallinen miljöö, jonka ansiosta toimitilat puhkuvat tietynlaista arvokkuutta.

Hämeentien tiloissa yhdistyy arvokkuus ja rentous, mikä sai Smoylaiset ihastumaan paikkaan jo ensisilmäyksellä.

Markkinointivinkkejä pk-yrityksille

Emme malta olla kysymättä Marialta, mitä markkinoinnin vinkkejä hän jakaisi muille kennolaisille. Mitä kannattaa pitää silmällä vuonna 2020?

1. Hyödynnä kaikkia kanavia – myös painettuja. “Päivittäisestä digisälästä ja sähköpostitulvasta on viestin haasteellista päästä läpi. Koska kaikki lähettävät uutiskirjeitä, voi kohdistettu printtiviesti olla joskus tapa erottautua”, Maria vinkkaa.

2. Mieti somen lisäksi muita digikanavia. “Veikkaisin, että some-kanavien suurin aallonharja alkaa taittua – varsinkin Facebookin osalta. Osa huomiosta kannattaa kääntää muihin digikanaviin, blogiin ja esim. vaikuttajamarkkinointiin.”, Maria kertoo.

3. Kiinnitä huomiota asiakaskokemukseen. “Asiakaskokemuksen ja sitä kautta inbound-markkinoinnin merkitys on korostunut. Potentiaalin asiakkaan toivottua käyttäytymistä ohjataan verkkosivuilla hyvin tarkasti. Asiakaslähtöisyys on sellainen asia, joka kaikkien kannattaa pitää mielessä verkkosivuja suunniteltaessa – alasta riippumatta”, Maria huomauttaa.

Lähtökohtaisesti Maria ei piittaa liikaa markkinoinnin trendeistä. “Jokainen asiakas ja tarve on erilainen”, hän huomauttaa. “Yhdessä suunnittelemme aina kullekin parhaiten sopivan ratkaisun.”

Riittääkö kahvin kantaminen ja printterisota? Pistä toimitilat vaihtoon ja muuta toimistohotelliin! Kaikki Kenno Loungen coworking-tilat löydät täältä.