Stories from Kenno
– The F Company

Kiivasta kasvua havitteleva digitoimisto The F Company ​on majaillut Kenno Lounge Bulevardilla kohta vuoden päivät. Haastattelimme Davidia ja Mikkoa heidän kuluneesta vuodestaan. The F Company on teknologiaan keskittynyt digitoimisto. “Työskentelemme kunnianhimoisten ja innovatiivisten yritysten kanssa ja autamme heitä kasvattamaan heidän myyntiään teknologian ja markkinoinnin avulla” kertoo David, yksi The F Companyn perustajajäsenistä.

Käytännössä The F Company on keskittynyt ja erikoistunut tekoälyn, koneoppimisen ja markkinoinnin automaation työkaluihin. Kahdeksan hengen tiimi koostuu markkinoinnin ammattilaisista, designereista ja ohjelmistokehittäjistä. “Tukikohtamme on täällä Kennossa, mutta avasimme juuri toimiston myös Amsterdamiin.” David jatkaa.

Uudelleenbrändäys auttoi startissa

David ja kaksi muuta perustajajäsentä olivat ennen The F Companyn perustamista työskennelleet useissa digitaalisen markkinoinnin positioissa ja perustaneet omiakin startuppeja. Jouluna 2016 kaverukset kokoontuivat yhteen ja visio oli selvä: yhteinen uusi yritys tulisi auttamaan yrityksiä käyttämään hyväkseen modernin markkinoinnin työkaluja, mitä he eivät tällä hetkellä joko osanneet tai ymmärtäneet hyödyntää. “Olimme silloin tehneet pari pilottiprojektia ja tulokset osoittivat, että nyt on aika kokeilla omia siipiä ja irtisanoutua nykyisistä töistä.

Alusta alkaen kaverusten visiona oli kasvattaa yrityksestä kansainvälisesti tunnistettu digitoimisto, joka voisi joskus tarjota palveluitaan isoille kansainvälisille, pörssilistatuille yrityksille. “Milanolainen markkinointitoimisto auttoi meitä uudelleen brändäyksessä ja keväällä lanseerasimme The F Companyn”. Siitä lähtien vauhti on ollut kovaa ja nykyään projekteja tulee aina Lontoosta Pekingiin saakka.

“Tilat on oltava kunnossa, muuten meitä ei oteta tosissaan”

Ennen Kenno Loungeen muuttoa kaveruksilla oli pieni ja kolkko toimistotila Jätkäsaaressa. “Eräs potentiaalinen asiakkaamme sanoi meille suoraan, että en tapaa teitä enää täällä.” kertoo David. Silloin tajusimme, ettemme tule voittamaan isoja pörssiyrityksiä puolellemme, jos toimisto- ja neuvottelutilamme eivät ole edustavat. “Nykyään, kun kerromme olevamme Helsingin Bulevardilla, asiakkaat tulevat enemmän kuin mielellään tapaamaan meitä – ymmärrän heitä kyllä hyvin” naurahtaa David.

Kennolaiset toistensa tukena

Tiimin kasvaessa The F Company muuttaa uusiin isompiin tiloihin samassa toimistohotellissa. “Tilojen joustavuus on tottakai tärkeää. Nyt voimme vain muuttaa käytävän toisesta päästä toiseen, eikä meidän tarvitse alkaa etsiä uusia toimitiloja muualta.” David ja Mikko kertovat myös löytäneensä asiakkaita Kennon sisältä. “Autoimme keväällä PingHelsingin naisia heidän tapahtumassaan. Saimme kasvatettua heidän verkkokaupan kautta myytyjen lippujen määrää huomattavasti, mikä oli mahtavaa!”. Kennossa vallitsee hyvä yrittäjyyden ja auttamisen kulttuuri. “Kun ympärillä on menestyviä yrittäjiä ja yrityksiä, tekee itsekin vähän parempaa duunia.” summaa David.