Myyntijohdon personal trainer, Kenno Lounge Hämeentien uusin asukki

Miten kantakaupunkilainen sopeutuu Kallioon?

Myyntijohdon personal trainer on Kenno Lounge Hämeentien uusi asukki, joka treenaa myyntitoimintaa tuottavammaksi ja auttaa myynninjohtajia saavuttamaan tavoitteensa nopeammin. Tiimin uudeksi päämajaksi valikoitui hiljattain toimistohotelli Kalliossa. Miten arki on sujunut uusissa maisemissa? Markkinointijohtaja Henri Tanner kertoo meille tiimin kuulumisia.

Raudanlujaa myyntijohdon osaamista

Myyntijohdon personal trainer syntyi perustaja Antti Paussun toimesta vuonna 2017. Ideana oli ryhtyä kumppaniksi menestyville myyntijohtajille, joilla tavoitteita riittää, mutta aika on usein kortilla. Nykyään mukana menossa on neljä tiimiläistä: Henri, Timo, Scott ja Jussi.

Yhdessä tiimi tarjoaa kattavan listan palveluja, aina johdon konsultoinnista myynnin toimintamallin tai palvelun konseptointiin ja myyntitapaamisten sopimiseen. Konkreettisimmillaan personal trainerit saattavat viilata myyntiesityksiä tai hypätä asiakasyrityksen kyytiin kiertämään ovelta ovelle yhdessä. Kuten arvata saattaa, ei tiimi tästä johtuen ole usein saman katon alla.

Myyntijohdon personal trainer, Kenno Lounge Hämeentie
Konsultointityö vie tiimin milloin minnekin. Rauhalliset hetket vietetään Hämeentiellä, käytävän perällä olevassa työhuoneessa.

Uutta tilaa ja uusia maisemia Hämeentieltä

Myyntijohdon personal trainer siirsi kirjat Kenno Lounge Hämeentielle elokuussa. Muutto oli mielenkiintoinen, sillä se tehtiin toisesta toimistohotellista. Mikä sai tiimin vaihtamaan Kennolle?

“Muuton takana oli kaksi syytä: tilanpuute ja halu vaihtaa maisemaa. Tiimin pääluku paisui kahdesta viiteen vuoden aikana, ja tila ei enää riittänyt. Kenno Loungessa tykästyimme Hämeentien toimistohotelliin, joten päätimme kääntää kiikarit Kallioon ”, Henri kertoo.

“Tämä toimii hauskan saumattomasti.”

Toimistohotelli Kalliossa on uusi aluevaltaus Myyntijohdon personal trainerille. Kantakaupunkiin tottunut tiimi jännitti itään muuttoa, sillä asiakkaat on aina tavattu keskustassa. Muuttoa helpotti se, että sisarlokaatio Kenno Lounge Bulevardi saatiin joustavasti tiimin käyttöön. Asiakastapaamiset ja aamiasseminaarit järjestetään usein siellä, ja muina aikoina tiimi viihtyy Hämeentiellä.

Kennolla Henrin mielestä parasta on kotoisa fiilis, tyylikkäät sekä toimivat tilat ja järkevä all-inclusive-hinnoittelu. Myös toimistohotellin kyljessä sijaitseva Väinö Kallio saa pisteitä. “Olen tykännyt siitä, että tässä saa joka päivä monipuolisen buffet-lounaan. Olen alkanut pitämään silmällä sitä, mitä syön, ja Väinön raikas kattaus on ollut juuri sopiva tähän tarkoitukseen,” hän kertoo. 

Toimistohotelli Kalliossa, Myyntijohdon personal trainer
Kenno Lounge Hämeentien tiloja on hyödynnetty yllättävin keinoin; esimerkiksi videoiden kuvaamiseen! Kurkkaa Myyntijohdon personal trainerin YouTube-kanava täältä.

Myyntijohdon PT:n vinkit yrittäjille ja pienille yrityksille

Emme malttaneet olla kysymättä Henriltä, minkälaisia neuvoja hän myynnin ammattilaisena antaisi muille Kennolla majaileville yrityksille. Tässä ovat Henrin kolme hyväksi havaittua vinkkiä:

1. Älä kerro asiakkaalle miten, vaan miksi. Lopputulos ratkaisee.

“Tämä pätee erityisesti asiantuntijayrityksiin. Usein yrityksiltä löytyy erittäin vahvaa substanssiosaamista, mutta myynnissä fokus lipsuu epäolennaisiin asioihin. Asiakasta ei kiinnosta, miten ja millä toimenpiteillä teet asiat, vaan mitä hyötyä niistä on hänelle. Kerro asiakkaalle, miksi palvelustasi kannattaa maksaa.”

2. Muuta tavoitteet teoiksi. Teot merkitsevät.

“Moni tavoittelee asioita, kuten 10 000 euron arvoista myyntiä kuukauden aikana. Tavoite ei ole kauhean konkreettinen, eikä kerro, mistä maanantaiaamuna kannattaa aloittaa. Jos tavoite puretaan tekemiseksi ja päätetään lähestyä päivittäin esim. kolmea asiakasta, tämä on jo huomattavasti selkeämpää. Muuta tavoitteet teoiksi, niin saavutat ne helpommin.”

3. Hyödynnä suosittelumyyntiä. Vahva luottamus nopeuttaa myymistä.

“Muista aina kysyä asiakkaalta, jos he tietävät muita, jotka hyötyisivät palvelustasi. Suosittelulla saadun myynticasen läpimenoprosentti on huomattavasti korkeampi. Selitys löytyy siitä, että kun vinkki tulee tutulta, luottamuksen rakentaminen ei lähde nollasta.”

Kiinnostuitko? Myyntijohdon personal trainer tarjoaa myös pienyrityksille tukea Myynnin boostajat-myynninvalmennusohjelman kautta. Seuraava ohjelma alkaa marraskuussa. Lisätietoa Kenno Lounge Hämeentien tiloista löydät täältä.