Työnteko kotona on mukavaa, mutta onko oma tehokkuus siellä vaarassa?

Satokausikalenterin Natalia Salmela ja Samuli Karjula tekevät töitä väliaikaisesti Kenno Lounge Hämeentiellä, odotellessaan uuden toimiston valmistumista. Haastattelimme Nataliaa ja Samulia siitä, miten coworking-tilat ovat vaikuttaneet heidän työntekoon.

“Vaikka ei olisikaan to do-listaa, tämä ympäristö ohjaa väkisin siihen, että tekee jotain.”

Satokausikalenteri on viihtynyt Hämeentiellä hyvin. Natalia ja Samuli nostavat toimistohotellin suurimmiksi eduiksi sosiaalisuuden, helppouden ja sen, että työnteolle on oma erillinen paikkansa. Myös Kallio sijaintina on osunut nappiin. “Täällä törmää koko ajan tuttuihin ja tulee sellainen fiilis, että nyt jos ei olisi täällä jäisi kaikesta paitsi”, Natalia hehkuttaa.

Kenno Loungessa ihmiset ovat aina lähellä. Uusien tuttavuuksien lisäksi myös omien työkavereiden kanssa on helpompi luoda asioita, kun ideointi ei vaadi erillistä viestittelyä. Usko yhteistyön tuomiin etuihin on vankka. “Kun vielä useampi ihminen löytää tänne töihin, tänne tulee vielä enemmän synergioita eri alojen tekijöiden välille”, Natalia ennustaa.

Hämeentien toimistohotelli on toiminut Natalialla ja Samulilla tärkeänä erottajana arjen ja työn välillä. Molemmat ovat tottuneet tekemään töitä kotoa käsin, jolloin työ ja arki menevät helposti sekaisin. “Himassa ei riitä, että suljet läppärin kannen, kun menet siihen sen viereen istumaan ja mietit heti, että mitäköhän jäi tekemättä”, Natalia kertoo. Työmatka Kallioon toimii bufferina ja työtkin sujuvat Samulin mielestä tehokkaammin, kun oman tiskikoneen piippausta ei tarvitse kuunnella.

Natalia ja Samuli ovat myös tyytyväisiä siihen, kuinka toimistohotellin palvelut helpottavat päivittäistä elämää. Kahvia löytyy aina, sähköpöydät ovat mullistaneet Natalian työasennon ja tapaamisia on ollut helppo järjestää Kennon tiloissa. Aikaa säästyy parempaan tarkoitukseen, kun palavereihin ei tarvitse juosta ympäri kaupunkia.

Hämeentie on nyt “the place to be”

Kysyimme ruoka-alan ammattilaisilta, mihin lounaalle ja afterworkeille kannattaa mennä Hämeentiellä. Lounasravintola Väinö Kallio miellyttää Nataliaa ja Samulia laadukkaalla kotiruoallaan. Myös alakerran Tanner on jättänyt hyvän vaikutuksen. Natalian mielestä kulman takaa löytyvä Codle on kaupungin paras vietnamilainen. Uusi suosikki on taas Karhupuiston laidalle avattu viinibaari ja leipomo Way.

“Way on afterwork-paikkana ihan täydellinen”, Natalia kertoo, “Se on nyt ihan place to be. Kuten tämä Kennokin.”